Utopian Bodies – Fashion Looks Forward

Glad måndag! Jag sitter på tåget hem från Uppsala efter en helg innehållandes släktträff och lindy hop. Igår gjorde jag dessutom en snabbvisit till Stockholm och Liljevalchs för att gå på utställningen Utopian Bodies – Fashion Looks Forward som är skapad av Sofia Hedman och Serge Martynov. Tyvärr glömde jag kameran hemma så ni får stå ut med telefonbilder.

1Jag hade hört så himla mycket gott om utställningen och blev verkligen inte besviken, vilken fantastisk, äventyrlig drömvärld de har byggt upp! Varje rum utgår från ett tema som ”mode och hållbarhet”, här ovan.

4”Mode och teknik”.

3”Mode och hantverk”.

5 6”Mode och färg”.

7 ”Mode och solidaritet”.

8”Mode och genus”.

9”Mode och kärlek” samt några fler teman som inte fastnade på bild. Det kändes nästan lite som en sammanfattning av det vi pratat om på modevetenskapen de senaste ett och ett halvt åren, massvis av intressanta ämnen och aspekter alltså. Tyvärr hann de stänga innan jag riktigt hann läsa och titta klart på allt, dock skulle det nog krävas en hel dag för det fanns så oerhört många spännande kreationer. Utställningen finns kvar till den 7/2, lova mig att ni går dit om ni har vägarna förbi!

12:34

Lämna en kommentar: