The Art of the Perfect Moment

Innan jag tog sommarlov från modevetenskapen läste vi kursen ”Mode som gestaltning” som gick ut på att försöka förena teori med skapande. Jag, Fanny, Anneli och Sara träffades en dag för att brainstorma och kom alla överens om Fannys fantastiska och smått knäppa filmidé kändes ambitiös, men väldigt rolig eftersom den utnyttjade gruppens olika kompetensområden.

1Vi hade bara några få veckor på oss så förberedelserna kom igång snabbt. Anneli, som är superduktig på att sy hade huvudansvaret för kostymen och så hjälpte de andra till att tillverka klockor.

2Efter mycket om och men fick vi tillslut tag på en fotostudio på en gymnasieskola, två dagar innan deadline åkte vi dit för att filma.

3 Fanny pillade med bildmanuset.

4Rekvisita lades ut.

5Samtidigt som Sara sminkade mig.

6Tada!

7Här tar gänget en välförtjänt paus. Måste passa på att inflika ett stort tack till Tim som sitter där mot väggen, han hjälpte oss nämligen allt filma alltsammans.

Nu till slutresultatet! Filmen utgår från ett citat ur en av våra kursböcker som handlar om hur svårt det är att fånga mode eftersom det alltid är i ständig förändring. Min dans är en gestaltning av modehistoriens ikoniska siluetter från renässansen till 1960-talet. I takt med industrialiseringens framväxt börjar modet och således dansen röra sig allt snabbare. Idag håller modevärlden ett högre tempo än någonsin och vi ville skildra ett framtidsscenario där allting – både modet och miljön brakar samman. Men, mode i alla dess olika former verkar vara ett mänskligt behov där förändringen för förändringens skull står i centrum. Dansen vaknar till liv igen, den här gången spolas allt tillbaka för att symbolisera modets cykliska form och förmåga att plocka upp tidigare trender. Ja, alltså ni hör ju att vi har haft roligt och verkligen djupdykt när vi diskuterat detta, det finns säkert minst hundra lager till som jag glömt att ta upp nu. Hoppas ni tyckte att det var roligt att se vad vi sysslat med i alla fall!

21:15

Lämna en kommentar: