sjuhundratjugosjunde

474. Berätta om hur du får dina kläder att hålla längre.

Dagens slit- och slängsamhälle har bidragit till att människor varken vet eller bryr sig om hur man vårdar kläder, allt för att så mycket nytt som möjligt ska inhandlas istället. Det var inte förrän jag började handla vintage som jag öppnade ögonen. Jag är fortfarande verkligen ingen expert på ämnet klädvård, men här kommer i alla fall fyra saker som jag brukar tänka på:

♦ Tvätta mindre och vädra mer! Det är så mycket skonsammare för både kläderna och miljön. Sänk även temperaturen på maskintvättarna.

♦ Laga trasiga sömmar och hål direkt! Så att det inte går sönder ännu mer liksom. Jag brukar även laga mina strumpbyxor med några stygn (tycker att genomskinligt nagellack bara blir kladdigt i tvätten).

♦ Var försiktig med dina kläder! Kanske speciellt om de som mina har några år på nacken. Slit inte i dragkedjan och häng upp fint på galge efter användning.

♦ Konsumera mindre! Det kanske allra viktigaste av allt. Köp bara sådant som du verkligen älskar för det är endast de plaggen som du senare kommer orkar sköta om.

PS. Visst att det är fint att ha klänningar som dekoration på väggen men var inte lika dum som jag och häng en precis bredvid balkongfönstret. Min fantastiska blåa 40-talsklänning (som ni ser på bild längst upp) har nu en blek rand på ena sidan, jag hoppas verkligen att den går att färga om…

00:12

2 kommentarer

  1. Josefin den 2013-12-05 säger:

    Åh vad fin du är! är fortfarande helt förälskad i ditt hår! <3

Lämna en kommentar: