sjuhundratjugonde

Efter att Miriam tipsat om utställningen ”Ränder, rytm, riktning” på Nordiska Museet beslöt jag mig för att åka dit efter ”Drömmorgon” på Saltå Kvarn.

200Utställningen (som håller på till slutet av augusti) handlar, som namnet avslöjar, om ränder; de finns nämligen på så många fler ställen än man kanske först tänker sig. Här visas ett gäng randiga föremål från 1700-talet och framåt från museets arkiv, superintressant och väldigt kul att se!

201Eftersom jag inte har besökt Nordiska Museet sedan jag var liten (och troligtvis bara höll till i deras utmärkta lekstuga då) var jag ju tvungen att uppdatera mig på några av de andra utställningarna med. Först ut: Folkhemslägenheten!

202Mina bästa grej på museum är när man får gå runt helt fritt och känna på allt själv och det är precis vad man kan göra i denna lilla lägenhet från slutet av 40-talet.

203Jag drog förstås ut varenda låda i köket och var väldigt nära på att sno med mig ett par klänningar från garderoben, så himla fint alltsammans!

204Sist men verkligen inte minst spanade jag in ”Från snörliv till solliv” som tyvärr precis har avslutats. Det var i alla fall en utställning om hur friluftskläder påverkade kvinnokampen under början av 1900-talet och det var helt vansinnigt intressant och bildande.

205Om jag skulle lägga upp bilder på alla fina kläder jag såg under dagen skulle det här inlägget bli alldeles för långt men här kommer i alla fall en bild på en fantastisk byxdress!

206Och en avslutande på mig! Hoppas vi ses snart igen Nordiska Museet!

22:59

2 kommentarer

  1. Johannas Retro den 2013-11-21 säger:

    Åh mysigt, fasigen av avis jag blir!

    • Lisen Edwardsson den 2013-11-21 säger:

      Åk dit om du har möjlighet! Det var toppen!

Lämna en kommentar: