sjuhundrasextiofjärde

Under den senaste tiden har tre klänningar och en väska hittat sin väg in i min garderob.

1Den här fina fick jag som betalning efter en spontan jobbkväll i december.

2Denna kommer också från mitt jobb (Ruth & Raoul det vill säga).

3En annan vintagebutik i Uppsala, Dreamers Vintage, har bytt ägare och hade kvällsöppet i onsdags. Vi som dansar i föreningen Swingkatten fick 50% rabatt så jag gick lös på den här sommarklänningen!

5Och den här i sammet. Konstruktionen är helt fantastisk, klänningen knäpps i ena sömmen!

4Sist men inte minst var jag och Karl i Stockholm förra veckan och då hittade jag den här fantastiska handbroderade 50-talsväskan på Old Touch. Även fast den ser liten ut får jag plats med precis allt jag behöver!

19:10

6 kommentarer

 1. Matilda den 2014-01-26 säger:

  Så fina ting!

 2. Kajsa den 2014-01-28 säger:

  Åh, den vita klänningen med blommor, så himla fin!

  • Lisen Edwardsson den 2014-01-28 säger:

   Åh tack! Tror den kommer bli en utmärkt sommarklänning!

 3. Sara ~Snövits äpple~ den 2014-01-28 säger:

  Hej Lisen! Jo det var en sak som jag ville berätta för dig. För några månader sedan var ju du med i UNT och då hade du på dig en blommig, nätt 40-tals-sommarklänning. Min mamma kom till mig och visade mig tidningen och tyckte det var så otroligt roligt att du hade på dig den på bilden. För den klänningen har tillhört henne en gång i tiden! När hon var i 20-årsåldern på slutet av 60-talet köpte hon den klänningen på loppmarknad i vackra lilla staden Aachen i Tyskland där han studerade på universitetet. När jag blev vuxen fick jag ta över 40-talsklännigarna som hon köpte på den loppmarknaden, bland annat den klänningen. Men så blev den lite för liten för mig. Så när jag och min mamma skulle besöka min mormor så åkte vi förbi Lata Pigan och sålde klänningen där. Min mamma hälsar så gott till dig och vill säga att hon tycker att klänningen är så fin på dig och att det är så roligt att den har kommit till rätt person :)

  • Lisen Edwardsson den 2014-01-28 säger:

   Hej Sara och tack så jättemycket för din kommentar! Det är otroligt kul att få höra mer om en av mina absoluta favoritklänningar! Maggan på Lata Pigan berättade att den kom från Tyskland och eftersom att jag är kvarts-tysk fick den en speciell plats i mitt hjärta. Helt fantastiskt att nu få veta hela historien bakom! Tack igen och hälsa tillbaka till din mamma! Jag lovar att ta väl hand om den! Stor kram!

Lämna en kommentar: