Praktisk fotokurs med Emily Dahl

Just nu sitter jag på tåget hem till Lund, jag var nämligen i Uppsala över helgen. En av anledningarna till det var att jag skulle gå på Emily Dahls fotokurs på Vintagefabriken. Och alltså vilken kurs sedan, jag var helt lyrisk efteråt! Emily gick igenom kamerans grunder och efteråt fick vi gå ut och testa själva med hjälp av Josefin som stod modell för dagen. Jag har egentligen fotat regelbundet enda sedan jag fick min första kamera i sexan men har aldrig förstått hur allting hänger ihop. Min största upptäckt under dagen var att det här med fotografering ju faktiskt är riktigt roligt när man inte bara använder auto-inställningarna! Här kommer ett par exempel från några utav övningarna vi gjorde:

51Med reflexskärm.

50Bakom förgrundsföremål.

52I lysrörsljus.

53I motljus.

49Och med reflektion.

54På de tre sista bilderna fick jag låna Emilys objektiv och blev helt såld. Jag ska faktiskt åka till Malmö nu i eftermiddag för att kolla på en ny (begagnad) kamera. Om ni har möjlighet att gå så rekommenderar jag verkligen den här kursen varmt. Emily är en sådan stjärna, förutom att vara världens härligaste person så som hjälper hon till och svarar på allas frågor. Nu känner jag mig mer peppad än någonsin förut på att utveckla detta och tänker dokumentera den här hösten med glädje.

15:18

3 kommentarer

  1. Jenny Olofsson den 2015-10-06 säger:

    Åh så roligt att få gå en sådan kurs! Jag älskar att fota och har gjort det på hobbynivå väldigt länge, men jag vill verkligen lära mig mer :D

    • Lisen Edwardsson den 2015-10-06 säger:

      Det var så himla fantastiskt verkligen! Gör det om du har möjlighet!

  2. Pingback: Kvällstips på en torsdag. - Emily Dahl

Lämna en kommentar: