Podcasttips

5Jag har hört att det ska bli fint väder imorgon, så vad passar väl bättre än en solig promenad med en bra podcast i lurarna? Det här är mina favoriter:

4

Källan: är min senaste prenumeration som drivs av Atilio-Sandra. Jag tycker att Sandra är så himla bra på att intervjua och så har hon med fantastiska, inspirerande gäster. Passar bäst för den som behöver blogg- eller allmän kreativitetspepp!

Lilla drevet: med Liv Strömquist, Nanna Johansson, Kringlan Svensson och Ola Söderholm levererar politisk satir på högsta nivå varje torsdag. Jag vet inte hur många gånger de har fått mig att skratta rakt ut med följd av konstiga blickar på tåget.

Sa du vegan? Min kursare och vän Truls har tillsammans med Marit en pod om hur det är att vara vegan. Avsnitten kommer ut lite sporadiskt och är väldigt lärorika för någon (t.ex. jag) som inte kan så mycket om veganism eller för den redan inbitna som letar efter igenkänningsfaktor och mattips.

Sandra och Michelle: känner ni säkert redan till. Niotillfem-Sandra och Michelle diskuterar olika ämnen och du får chansen att bli deras tredje bästis en gång i veckan.

Stil i P1: är egentligen anledningen till att jag började plugga modevetenskap. Detta radioprogram med Susanne Ljung gräver djupt i det ytliga. Stil har sänts sedan 2007 och jag har lyssnat ikapp vartenda avsnitt.

Swingout: fyra vänner diskuterar allt som har med lindy hop att göra. Passar de som redan dansar eller för den nyfikna som vill ha en inblick i lindy hop-världen.

Tipsa gärna om du har någon favoritpodcast!

12:48

4 kommentarer

 1. Hanna Johansson den 2015-03-17 säger:

  Alltså!!!!! Tack Lisen!!!!! Lyssnade på Lilla Drevet och efter 1 avsnitt är det nu min nya favoritpodd.

  • Lisen Edwardsson den 2015-03-17 säger:

   Vad otroligt roligt att höra! Du har SÅ många bra avsnitt framför dig alltså!

 2. linsjostrand den 2015-04-07 säger:

  Tack för tipsen!
  Jag älskar radiolab. Det är på engelska och handlar om vetenskap. Varje avsnitt har ett tema och så berättar de olika historier kring detta ämne. Väldigt intressant och lättsamt!

  • Lisen Edwardsson den 2015-04-13 säger:

   Åh det låter jätteintressant! Älskar annars institutet i P3 så det här måste jag också kolla upp!

Lämna en kommentar: