Nyinköpt: två kappor och en halsduk

1Förra vintern köpte jag en kappa som jag fick berättat för mig var från 40-talet. På håll lurar den vilken vintageexpert som helst men efter en tids bärande och närmare efterforskning insåg jag att den ju var minst 40 år nyare. Givetvis är det inget fel med det men något som faktiskt visade sig vara ett problem var kvalitén. Sedan en tid tillbaka har jag därför varit på jakt efter en ny vinterkappa och när jag var i Helsingör för någon månad sedan hittade jag den här vintagekappan på en liten second hand-butik. Skillnaden när man sticker ner armen i ett sidenfoder jämfört med ett trasigt i polyester och ullens lyster i jämförelse med blandningen av allt konstmaterial är helt obeskrivlig.

2Jag älskar även kragen.

3Och de klädda knapparna! Nu kommer vi ha roligt ihop i flera år istället för en säsong.

4Någonting annat jag bytt ut är min noppiga 20-kronors halsduk från en loppis mot en i 100% ull från Weekday. Den kostade 400 kronor vilket ju är väldigt lite pengar för en livstidsinvestering.

5 6Sedan har jag även inhandlat denna vårkappa second hand i Helsingborg. Jag gissar att den är från 70-talet och att den från början kostat en del då den är otroligt välarbetad. Kvalité alltså, vilken grej!

11:00

8 kommentarer

 1. emelienorstrm den 2015-02-26 säger:

  Alltså, så fina båda två, älskar den sista kappan!

 2. lovlilett den 2015-02-26 säger:

  Gosh, otroligt fina kapport alltså!

 3. lindbergellen den 2015-03-01 säger:

  Så himla fina grejer! Gillar verkligen den ljusa.

 4. Jessica den 2015-03-02 säger:

  Alltså åh så fina kappor! Kappor är ju typ det bästa som finns!

 5. Agnes den 2015-03-04 säger:

  Vilken fin grå kappa, 40- tals mode är verkligen super fint.

 6. Jessica den 2015-03-29 säger:

  Alltså kappor är lätt mitt bästa! Så fina!

 7. Sofia den 2015-04-02 säger:

  Hej! Min hemstad är Helsingborg (bor i Göteborg sedan 2006) och blev bara lite nyfiken på vilken secondhand affär du köpte kappan på? :)

  • Lisen Edwardsson den 2015-04-03 säger:

   Vad roligt! Det är pingstkyrkans second hand som ligger på Carl Krooks gata! Supertips om du är hem-hemma någon gång, jag har hittat så himla mycket fint där!

Lämna en kommentar: