Min helg: twilight, brunch och radiosändning

6I lördags var jag på Håkan Hellström-klubb på Smålands nation, förutom det var helgen rätt lugn. Tillexempel var jag tvungen att plugga lite, men det gjorde inte så mycket eftersom det var väldigt intressant. För övrigt är modevetenskapsstudenter rätt bortskämda med fina kursböcker. Idag när jag skämtsamt beklagade mig över att min projektledningsbok såg ut som något trist från högstadiet påpekade Karl att det ju är så nästan alla andra utbildningar har det jämt.

7Till lunch lagade Karl sina fantastiska pannkakor som vi åt med drottningsylt.

8Sedan har jag… läst en hel del av den här boken, Life and Death som är en omskrivning av Twilight där alla karaktärer har växlat kön. Nu tror jag inte att det är någon av er som har läst min blogg så länge, men kanske är det någon som minns att den här platsen brukade vimla av referenser till både böckerna och filmerna. Jag var nämligen totalt besatt av serien när för några år sedan (här är en artikel från 2009 där en femtonårig Lisen förklarar med egna ord). När jag var hem-hemma över julen sneglade jag på mina nötta gamla böcker och tänkte att det kanske skulle vara roligt att återuppleva berättelsen, vad jag däremot inte hade förväntat mig var hur totalt golvad jag än en gång skulle bli. Det finns ju mängder med superproblematiska grejer som jag nog förstår mig på bättre idag, men om man bortser från det (och de sämst porträtterade filmerna) så är det ju faktiskt så himla bra, och framför allt fyllt med så mycket humor! På ett vis gör det mig väldigt ledsen att jag förvånades över hur mycket jag fortfarande tyckte om det, att negativa åsikter har fått mig att nedvärdera någonting som var så ovärderligt under mina tonår. Jag skulle kunna skriva en uppsats om hur tröttsamt det är att samhället alltid ska se ner på unga tjejers intressen. Men åter till min helg nu, för det var ju egentligen inte det här inlägget skulle handla om.

9 10 Jag och Karl fortsatte lördagen med en snabb promenad nära kvarteren där vi bor.

11 12 Och möttes av den här gulliga i trappuppgången när vi kom hem igen.

14På söndagen vaknade jag alldeles för sent och hetsstekte bananpannkakor innan jag kastade mig på cykeln för bruncha med min radioredaktion.

13Bland annat Julia och Andrea var där.

15Och tillsammans med dem sände jag vårens första avsnitt av Måltiden som dagen i ära handlade om frukost och finns att lyssna på här. Det var allt för denna helg!

08:00

Lämna en kommentar: