fyrahundratjugonde

Det är vid den här tiden på året som höstdepressionen sätter igång, vilket jag tycker är väldigt synd eftersom saker och ting alltid blir vad man gör dom till. Visst, sommaren är den bästa årstiden och att börja lirka på sig strumpbyxor känns aldrig kul – men som sagt, om vi gör hösten till något bra kommer den garanterat att bli det!

Jag tänkte därför skriva ner några saker som kanske kan göra hösten lite festligare (om det finns någon som har några egna tips får ni gärna höra av er så lägger jag till det också)! En liten höstpepp-lista alltså:

Det bästa med hösten är ju alla bra kläder man äntligen får ta på sig! Mysiga, varma (och helst orangea) stickade tröjor som matchar de vackra löven. Sen behöver man ju faktiskt inte oroa sig över att visa bakdelen när man böjer sig ner i kjol heller!

Höstlovet är ju alltid en fantastisk paus i livet hos en hårt studerande gymnasieelev. Detta år ska jag och Karl åka till London i några dagar. Jag tror det kan vara bra att få komma bort från vardagen lite ibland!

Bästa grejen är att smita in på skoltoan och värma kalla händer under varmt vatten.

På sommaren kan jag känna att man aldrig kommer i riktig lässtämning. I höst tänker jag bland annat avsluta Water for Elephants av Sara Gruen och påbörja en till bok av Nicole Krauss. Sen måste jag även läsa ikapp cirka fem nummer av Elle!

Fantastic Mr. Fox är ett exempel på riktigt bra film. 

Film- och serietittande går även det alltid bäst på hösten. Jag kan rekommendera att kolla in IMDBs topp 250 så får ni garanterat se bra film. I serieväg måste den som inte sett Mad Men göra det direkt!

Drick mycket te/varm choklad, svep in dig i filtar, gå och fika med någon du tycker om, koka en basker enligt Sandra Beijers guide eller spring ner på stan och leta efter den perfekta kappan!

Hösten är nämligen bra fint ändå. (Om källa finns kan man klicka på bilderna).

Stella kom med några riktigt bra tips:
Att ha någonting kul att se fram emot, antingen kanske en resa eller bara några roliga projekt.
Inse att hösten/vintern i Sverige är kall, lång och mörk och gör det bästa av det! Sticka fina vantar, investera i ett par bra skor, en söt mössa och en rejäl jacka. Fryser man inte så känns livet lite lättare.

20:54

2 kommentarer

  1. Kajsa den 2011-09-12 säger:

    Fantastic Mr. Fox är verkligen himla bra film!

  2. Stella - Stella's style den 2011-10-16 säger:

    mycket bra tips! ja, hösten och vintern kan onekligen vara långa. tror att mina bästa tips får bli att 1, ha nåt kul att se fram emot. Förra hösten hade jag en resa till LA i slutet av mars. Visserligen kändes vintern mycket som en nedräkning, men det funkade bra. Behöver såklart inte vara lika långt bort som i avstånd eller tid, men nåt kul förhöjer tiden.
    2. Planera ett eller ett par kul projekt som händer under hösten/vintern så att den blir något att se fram emot.
    3. Inse att höst/vinter i Sverige (inte för att jag bor där, men ändå..) är kall, lång och mörk och gör det bästa av det. Sticka fina varma vantar, investera i ett par bra skor, en söt mössa och en rejäl jacka. Fryser man inte känns livet lite lättare.

Lämna en kommentar: