Första tiden i Lund

60Så, den 16 augusti flyttade alltså jag och Karl ner till Lund. Den första tiden gick mest ut på att få i ordning huset och lära känna staden. På den här gatan bor vi!

61Det gör även den här gulliga.

62Efter en vecka av konstant fixande kände vi oss klara och firade med kladdkaka och bubbelvin som min mormor och morfar gav oss i inflyttningspresent!

63En kväll bjöd vi hem Gerda som också flyttat hit från Uppsala! Våra nollningar drog igång dagen efter så vi var alla lite nervösa.

64Jag nollades tillsammans med de andra programmen på Campus Helsingborg. Två veckor med kalas och roliga upptåg!

65Grupp tretton, här på väg upp i luften!

66En söndag slog vi på stort med en lyxig bakisfrukost! Annars försöker vi ju leva så snålt som möjligt.

67Sedan har ju utbildningen förstås börjat men det tänkte jag berätta mer om i ett eget inlägg. Här är i alla fall två fina kursare, Elin och Evelina, när vi fikade på Ebbas i Helsingborg. Klart slut!

10:00

6 kommentarer

 1. morktania den 2014-10-10 säger:

  Du bor jättefint i Lund. Mina Morföräldrar ägde ett hus i det område som kallas Nöden där de allra fattigaste bodde förr i Lund. Det är ett fantastiskt område och väldigt vackert. Om du har lust läs lite mer om nöden och njut att du bor där som det är idag.

  • Lisen Edwardsson den 2014-10-10 säger:

   Ja men verkligen, vi har haft väldigt tur med boendet! Jag har faktiskt redan läst på lite om Nöden, det är verkligen otroligt intressant. Tänker ibland på de människorna som trängdes flera familjer på samma yta som vi nu bor två personer på, fruktansvärt!

   • morktania den 2014-10-27 säger:

    Det är lätt att glömma bort att det inte var längesedan det var riktigt illa ställt. Läste om en kvinna i Malmö som under 40-talet bodde i ett hus med sina två barn där de saknade en hel vägg. Jag saknar vårt familjehus i nöden och den delen av Lund. Njut av tiden där i Nöden :)

    • Lisen Edwardsson den 2014-10-28 säger:

     Ja, det är verkligen fruktansvärt! Och det ska jag verkligen göra! :)

 2. Vicky den 2014-10-11 säger:

  vad kul med lund, OCH så sjukt fin ny header du har!

Lämna en kommentar: