Elva frågor om hösten

Nej vet ni vad, nu ser jag att trädet på gården sakta börjar skifta från grönt till rött. Nu är det dags att börja vältra sig i hösten så att den inte försvinner mitt framför ögonen på oss. För att peppa lite extra kommer här en höstlista ackompanjerat av några bilder från förra året.

5

Vad är det bästa med hösten?
Färgerna förstås! Och att man kan stanna inomhus med gott samvete.

Vad kommer du äta i höst?
Förhoppningsvis färre nödfalaflar och fler ordentliga matlådor. Jag är fortfarande en mycket okunnig vegetarian och måste lära mig hur jag får i mig alla nödvändigheter på bästa och godaste sätt.

1

Vad kommer du dricka i höst?
Som jag skrev i fredags så blir det i alla fall ingen alkohol. Får blanda en massa goda alkoholfria drinkar och njuta av att de inte innehåller den där beska eftersmaken. Och så är jag ju en tedrickare av rang, tror bestämt att jag ska lyxa till det med någon höstig smak från en riktig tebutik istället för ICA:s lösvikt.

Vad kommer bli ditt mest använda plagg i höst?
Byxor av alla dess slag! Är speciellt sugen på ett par nya jeans.

3

Vad gör du om dagarna egentligen?
Mitt mål med den här hösten är att skapa en tillvaro som går ihop. Pluggrelaterade grejer som pendling till Helsingborg, föreläsningar, självstudier och min plats i studierådet tillsammans med allt nödvändigt som städning, tvätt, handling och matlagning. Umgänge och fest, bloggen, ett radioprogram på studentradion samt en kurs i lindy hop med tillhörande socialdans. Och så måste vi ju fortsätta renovera lägenheten. Och jag vill verkligen komma igång med att sy! Ja alltså… Jag får göra mitt bästa i alla fall.

Vad gjorde du vid den här tidpunkten för ett år sedan?
Egentligen ungefär samma saker som ovan nämnt. Fast jag och Karl bodde på andra sidan stationen och jag var fortfarande överväldigad av allt det nya som flytta hemifrån, flytta ihop, bo i en ny stad och börja plugga förde med sig.

2

Vad kommer du lyssna på?
Just nu testar jag P1 istället för P3 som jag tycker blivit lite tjatigt på sistone. Och så massvis av poddar och kanske att jag lyssnar om Harry Potter också för extra mycket mysfaktor.

Vad läser du?
Har tyvärr inte så mycket ork för läsning efter mängden av kurslitteratur jag måste ta mig igenom. Men min pappa gav mig en prenumeration på Elle efter att han fått ett sådant där reklamutskick och insisterade på att jag måste ha en tidning som ”ju är perfekt för dig och din utbildning”. Tyckte jag var lite gulligt, tack pappa!

4

Vad tittar du på?
Mitt nya specialintresse är kostymdraman! Tänkte berätta lite mer om det i ett separat inlägg. Och Paradise Hotel! Det finns mycket att kritisera med det programmet men det är samtidigt oerhört fängslande och bitvis väldigt fint.

Vad var bäst med sommaren?
Att vi äntligen fick flytta in i vår alldeles egna lägenhet! Och att jag nu är världsbäst på att städa efter mitt sommarjobb.

Vad har du för höstplaner?
Hitta tiden att måla färdigt lägenheten, sy mig en kjol, besöka massvis av second handbutiker och gå på nationsbrunch minst en gång i månaden. 

Listan har jag hänsynslöst snott rakt av från Sofia.

08:00

Lämna en kommentar: