DIY: marmorera porslin med nagellack

14Det kanske kan tyckas lite barnsligt, men jag brukar fortfarande tillverka egna julklappar till min familj. Morfar får traditionsenligt apelsinmarmelad medan de andras presenter varierar. Efter att ha läst Elsas inlägg beslutade jag mig för att årets upplaga skulle bestå av nagellacksmarmorerat porslin!

15Till det behövs vanligt, inte snabbtorkande, nagellack (det slutade med att jag bara testade det mörkblåa från Depend och det fungerade jättebra) och någonting förbrukbart att röra om med.

16Samt hushållspapper som torkunderlägg och en plastbunke med ljummet eller varmt vatten. Sedan häller man helt enkelt i några droppar av nagellacket och rör runt en aning innan man snabbt doppar porslinet, det stelnar fort så det gäller verkligen att skynda sig. Efter att det torkat i några timmar är det klart! Jag läste någonstans att handdisk inte sliter allt för mycket, men jag letar fortfarande efter något lack som gör att det kommer sitta bättre.

17Så här blev det i alla fall! Mamma fick ett fat.

18Mormor ett par äggkoppar.

19Och min moster två tekoppar. Tycker faktiskt det blev riktigt häftigt!

08:00

4 kommentarer

 1. Sofia den 2016-01-01 säger:

  Jättesnyggt! Speciellt kopparna. Fina i formen också. Var köpte du dem?

  • Lisen Edwardsson den 2016-01-04 säger:

   Tack så mycket! De kommer ifrån IKEA!

 2. Alicia den 2016-01-08 säger:

  Jisses vad snyggt du fick till det! Jag gillar att du kör sparsmakat och bara doppar en del av prylen – väldigt fint och effektfullt! Jag provade tekniken själv förra året men alltså det blev som ett enda kladdigt blodbad, hehe. Gjorde misstaget och tänkte att det var ett bra sätt att använda upp gamla nagellack, men har förstått att det är viktigt att lacket är ganska färskt om resultatet ska bli bra. Kanske provar jag igen efter att ha sett ditt fina fat :)

  • Lisen Edwardsson den 2016-01-09 säger:

   Tack, vad snällt sagt Alicia! Ja, jag tror nya nagellack kan vara grejen, mitt var helt oöppnat när jag testade. Och så är det viktigt med relativt varmt vatten! Lycka till nu!

Lämna en kommentar: