Det som blev över av jullovet

Idag börjar en ny termin på universitetet! Jag blev klar med höstterminens uppgifter i fredags, så känner mig inte riktigt redo för nya tag än. Därför tänkte jag att vi skulle titta på några tillfällen som fastnade på min kamera, men som inte har kapaciteten att fylla ett eget inlägg.

14Först ut har vi tre bilder på kvarteren där jag har vuxit upp.

15 16 Det är lätt att drabbas av hemmablindhet, men det hjälper helt klart att bo på annan ort.

17Här är en från när jag fikade med min saknade vän Rita. Lite värdelöst att jag inte tog någon bild på henne, men bullen vi delade på var god i alla fall.

18Dagen efter julafton brukar vi traditionsenligt äta lunch hemma hos mormor och morfar som bor ett kvarter bort. Morfar öppnade någon slags välkomstbubbel!

19Medan vi kikade på gamla foton. Det här är en klassiker, tagen i Tyskland på 1930-talet. Min mormor är flickan till höger som har armarna i kors medan alla andra barn lydigt sitter med händerna knäppta.

20Här har vi henne i nutid. Precis lika envis och gullig som då.

21Vi åt morfars hemmagjorda mandelmusslor och tittade på fler fotografier. Jag lovar att fota nästa gång, det fanns så himla många fina!

22Sist men inte minst en bild från det försenade ”lilla julafton” med mina två halvsystrar och deras familjer. Vi avbröt lunchen för att sjunga alla jullåtar vi kunde komma på och dansade några tappra vändor kring granen. Och så var det med det jullovet!

11:24

Lämna en kommentar: