Den tionde juni i Köpenhamn

1Som jag ju skrev i det förra inlägget firade jag och Karl vår femårsdag i Köpenhamn. Det känns rätt uttjatat att prata om fördelen med att Skåne ligger så ”nära kontinenten” men det är faktiskt rätt fantastiskt att ta tåget i mindre än en timme och komma hit.

2Eftersom vi knappt varit i Köpenhamn tidigare promenerade vi mest runt gatorna närmast stationen men kom överens om att vi måste utforska stadsdelarna som ligger längre bort nästa gång.

3Vi åt extremt dyr och medelmåttig sushi till lunch.

54Och hämtade inredningsinspiration från gulliga butiker. Vi kom fram till att vi tänker rätt lika kring hur vi vill ha det i den nya lägenheten, vilket förstås är väldigt praktiskt.

6Efter några timmar begav vi oss till en park.

7Där slog vi oss ned tillsammans med körsbär, choklad och iste.

9I sällskap av den här och några ekorrar, orimligt idylliskt verkligen. Vi lyssnade på Stil i P1 och jag somnade en stund i gräset och den gassande solen.

9Kolla fin utsikt!

10Och kolla fin person! Är så glad att vi fortfarande hänger ihop efter fem år! <3

08:00

2 kommentarer

 1. science4youngpeople den 2015-08-17 säger:

  Hej Lisen! För det första: ett mycket sent grattis på er femårsdag! Antar rakt av att det blir många fler fina år tillsammans för er. :) Har du någon/några ställen att rekommendera till en som försöker boka semester och har Köpenhamn som ett kandidatmål?

  Annars tänkte jag tipsa om den här artikeln (http://mashable.com/2015/06/21/crinolinemania-victorian-fashion/). Eller du har kanske redan sett den? Nu råkade jag på den hos mashable med var inte förvånad när jag läste att den publicerades först på Retronaut. Jag vet inte riktigt vilken inriktning inom modevetenskapen du siktar på, men jag tyckte att den där dög bra till kaffepausläsning i alla fall. Hoppas ni har det bra!

  • Lisen Edwardsson den 2015-08-25 säger:

   Hej och tack så hemskt mycket! Jag har tyvärr inga bra Köpenhamnstips än, då vi bor så nära känns det som att vi kommer utforska staden i små etapper varje gång. Vår första runda var rätt spontan så vi strosade mest omkring på inte allt för långt gångavstånd från stationen! Jag är dock jättepepp på att utforska Köpenhamn lite närmare, lovar att jag dokumenterar allt här då!

   En väldigt fin liten artikel du länkade. Krinolinen (och andra formande underkjolar) är oerhört intressanta ur ett modevetenskapligt perspektiv. Precis som korsetten är kjolarna mer komplexa än att bara vara ett begränsande plagg. Det finns en så intressant motsättning i att en kvinna är fysiskt (och psykiskt) instängd i en bur samtidigt som denna bur gör det möjligt för henne att ta mer plats än någonsin förr. Härlig läsning som får mig att längta till skolstart!

Lämna en kommentar: