åttahundratjugosjunde

20Bild från ett F!-homeparty jag besökte i Uppsala Universitets aula härom veckan. 

I tisdags förtidsröstade jag på Feministiskt Initiativ i EU-valet. Jag är nämligen så fruktansvärt trött på att allt ska handla om pengar när våldtäktsmän frikänns och isbergen inte slutar smälta. Det behövs ett nytt parti i både EU och riksdagen som har drömmar som sträcker sig längre än ökad företagstillväxt och den enskilda individens plånbok. Dessutom behövs en människosyn som inte tolererar att rasismen normaliseras. Hur många gånger ska vi behöva upprepa orden ”Tyskland på 30-talet” för att folk ska fatta att det är samma sak som händer nu? Jag orkar inte vänta på jämställda löner och att folk ska få älska vem de vill. Ska vi komma någon vart med jämställdheten och miljön måste vi agera nu meddetsamma.

Vad ni än röstar på; ta er till en vallokal nu i helgen, tyck till och gör skillnad!

10:00

8 kommentarer

 1. Jasmine den 2014-05-23 säger:

  Vänsterpartiet är skitbra med, glöm inte det!

  • Lisen Edwardsson den 2014-05-23 säger:

   Absolut! Det finns flera partier som har vettiga åsikter men i år valde jag att rösta på FI eftersom jag tror att de kan få igång debatten ordentligt!

   • Jasmine den 2014-05-23 säger:

    Håller med! FI har ett sånt flyt just nu och det sätter fokus på dessa superviktigaste frågorna.

    • Lisen Edwardsson den 2014-05-23 säger:

     Ja men precis! Vi får hoppas att det gör skillnad!

 2. whitemaskgirl den 2014-05-26 säger:

  Bra att du lyfter detta. Jag var i valet och kvalet mellan F! och MP, men det blev MP tillslut. Men blev glad över att F! kom in.

  • Lisen Edwardsson den 2014-05-27 säger:

   Jag står själv emellan F! och MP! Båda extremt viktiga partier, nu får vi bara hoppas att de kan regera ihop i höst också!

  • Lisen Edwardsson den 2014-06-07 säger:

   Hej Mathilda! Innan jag röstade på Feministiskt Initiativ läste jag förstås på om deras politik i EU. Om jag röstar på F! i riksdagen tänker jag givetvis göra detsamma med partiprogrammet för riksdagen. Det är jätteviktigt för mig att kunna stå bakom det jag röstar på. Artikeln du länkade läste jag redan innan valet, Rebecca Weidmo Uvell lyfter fram en hel del intressanta och stundvis märkliga förslag från F! men ur en liberal synvinkel som jag inte delar. Jag tror att det är omöjligt att hålla med ett parti i precis alla frågor så vidare man inte startar sitt eget. Jag håller inte med F! i allt och kommer kanske inte att rösta på dem livet ut, men i dagsläget tilltalar de mig mest eftersom de erbjuder ett alternativt sätt att se på saker.

Lämna en kommentar: