Åtta verklighetspåminnelser från 1913

1Förra veckan ramlade jag över dessa bilder på Emilys blogg och blev helt tagen. Flickan heter Christina och bilderna är tagna av hennes pappa år 1913 med en tidig version av en färgfilmskamera. Precis som Emily skrev så känns det lite som att bilderna är för bra för att vara sanna, men jag väljer i alla fall att tro på att de är på riktigt. Här finns mer information.

2 3 4 5 6 7 8Visst är det fascinerande hur mänskliga personerna ser ut? Evolutionen går ju så långsamt, det är klart att människor har sett ut precis som oss de senaste jag-vet inte-hur-många åren. Det är bara lätt att glömma att tavlor och speciellt fotografier inte är mer än avbilder som skapas utifrån den tidens ideal. Därför är det oerhört intressant att se bilder som dessa ovan som ser förhållandevis moderna ut och påminner oss om att vi är precis likadana då som nu.

12:58

5 kommentarer

 1. Caroline Åsgård den 2015-05-22 säger:

  Jag tror det var min mamma som skickade en länk med dessa bilder till mig. De är helt fantastiska!
  Saknar dig vännen! <3

  • Lisen Edwardsson den 2015-05-27 säger:

   Ja men visst är de! Blev som sagt helt tagen! Jag saknar dig med bästa du! Ses vi på söndag? <3

 2. Sandra den 2015-06-03 säger:

  Blev också helt tagen av dessa! Wow!

  • Lisen Edwardsson den 2015-06-03 säger:

   Visst är de fantastiska? Vi får verkligen hoppas att de är på riktigt!

 3. Jeanette den 2015-08-21 säger:

  Ja jag känner likadant! Blir lika tagen varje gång jag ser dom :)

Lämna en kommentar: