Att klippa lugg eller inte?

Ungefär en gång om året blir jag extremt sugen på att klippa lugg. När min kära vän Fanny gjorde slag i saken härom veckan hamnade jag förstås i de tankebanorna igen. Ända sedan jag började spara ut mitt hår för snart sex år sedan har längden alltid varit målet, men nu känns det som om jag behöver en ny utmaning.

10 Jag har haft lugg en gång tidigare när jag gick i åttan och ibland såg den så här fluffig och härlig ut.

11Fast ibland var den mer stripig och fastklistrad på min panna. Fördelen med mitt hår nu är att jag inte behöver göra någonting alls, jag bara tvättar, borstar och låter det självtorka.
12Samtidigt så är jag rätt trött på att det liksom inte är en frisyr utan bara hänger där. Lugg känns som en spännande uppdatering! Här är några av mina inspirationsbilder. Jag har inte riktigt bestämt mig för vilken luggvariant jag ska köra på, men troligtvis en som slutar precis ovanför ögonbrynen och som gärna går att dela. Tycker ni att jag ska slå till eller inte? Finns det någon luggbärare där ute som har några tips?

10:00

6 kommentarer

 1. Nika den 2016-03-06 säger:

  Det är ju lite opraktiskt med lugg, men en av de snyggaste frisyrerna jag vet är just så där långt hår som du har, med lugg. Som att håret blir extra långt, med kontrasten. Jag säger kör! (Fast Gud så jobbigt att spara ut den…).

  • Lisen Edwardsson den 2016-03-06 säger:

   Hehe ja det är precis det som tar emot, om jag inte trivs så kommer det ta hur lång tid som helst innan det växer tillbaka. Men som du också säger, det kan ju bli en himla fin frisyr så det kanske är värt det!

 2. hemslöjdspornografi den 2016-03-06 säger:

  kör ba kör! tipset för att slippa stripluggen är att du kan tvätta den varje morgon. Inte hela håret, bara luggen. Torkar snabbt, ser fint ut!

 3. Alicia den 2016-03-07 säger:

  Ååh, jag känner igen detta dilemma så väl! Får också luggcraving ungefär en gång om året, och de gånger jag klipper den ångrar jag mig alltid. Mitt hår lockar sig så jag måste kämpa hela tiden för att kunna ha den där fina sextiotalsluggen som jag vill, och jag måste säga att jag är lite för lat för det så just nu är varje dag jag låter bli en seger! Men din såg ju ut att lägga sig bra så är det bara fråga om trivseln behöver du nog inte oroa dig – det är ju så himla fint :)

  • Lisen Edwardsson den 2016-03-08 säger:

   Skönt med en annan som känner igen sig! Förra gången jag hade lugg använde jag plattång men jag tror att jag nog borde klara mig med en fön eftersom jag har relativt rakt hår av mig själv. Men ja, det är helt klart något jag får tänka vidare på! :)

Lämna en kommentar: