Alla mina kappor

Och så blev det måndag igen. Efter helgen som varit med allt det fruktansvärda som händer i vår värld är det lite svårt att blogga som vanligt. Kanske är det dock precis det vi behöver göra, fortsätta våra liv och inte falla för rädsla och hat. Men viktigast av allt är förstås att vi tydligare än någonsin står upp mot främlingsfientlighet och verkar för en mer medmänsklig värld.

11Jag hade planerat att vi skulle kika på min samling av kappor, så nu gör vi helt enkelt det. Först ut är ett av mina senaste tillskott till samlingen, en hundtandsmönstrad från sent 50-tal i fantastiskt snitt som jag införskaffade på Vintagemässan i Malmö i våras.

12Sedan har vi ännu en höstkappa som jag köpte på min gamla arbetsplats Ruth & Raoul, dock innan jag började jobba där. Från 60-talet, (ser ut så här på)!

13(Jag ber om ursäkt för att de tre nästkommande bilderna är så himla otydliga, jag har inte riktigt lärt mig att bemästra min nya kamera än). Den här mörkblå 40-talskappan är min absolut bästa. Fungerar till allt och sitter så jäkla perfekt (bättre bild här).

14Den här hämtade jag direkt från en låda i källaren, så den ser inte ut att vara mycket för världen (titta här istället)! Köpte den på en liten vintagebutik i Helsingör och tänker att den nog är från 30- eller 40-talet.

15Här har vi en kappa från 80-talet som försöker se ut som en 40-tals historia. Egentligen tycker jag inte så fasligt mycket om den men den är mycket varmare än resten.

16Över till lite vårigare färger. Den här (tror 70-tals)-kappan införskaffades på min allra bästa second handbutik i Helsingborg. (Jag visade upp den här i våras).

17Här har vi mitt allra senaste tillskott. En 50-talskappa som blir perfekt i vår efter att jag har bytt ut knapparna.

18Sist men inte minst har vi den här färgstarka som jag köpte på en marknad i Berlin för 10 euro. Tyvärr har jag råkat kladda ner höger ficka med någon typ av färg som inte går bort. Tips på mirakelborttagningsmedel mottages gärna. Det var allt för denna gången!

14:00

Lämna en kommentar: